Köpvillkor

Köpvillkor

1. Allmänna villkor

Som konsument som handlar hos marimilo.se omfattas du av Konsumentköpslagen som Distansavtalslagen. För att genomföra en beställning måste kund vara myndig, 18år, eller ha målsmans medgivande. Med kund avses en fysisk person samt företagskunder.

2. Priser

Alla priser anges inklusive svensk moms, för närvarande 12% för mat och 25% för övrig och anges i svenska kronor. Mari Milo reserverar sig för momshöjningar och andra prisförändringar som vi inte kan råda över. Avgift för frakt och ev. postförskottsavgift, leverans eller fakturaavgift, samt vilka leverans och fraktalternativ som finns att tillgå anges i kassan. Dessa varierar beroende på vilka produkter ordern består av.

3. Beställning

Inkommande beställning besvaras med en skriftlig orderbekräftelse via mail.

Beställning är bindande först efter att orderbekräftelse erhållits av kund. Det gäller ingen ångerrätt i samband med tårtor, bakverk och annat ätbart.

Hos marimilo.se kan du beställa varor direkt via vår webbutik. eller handla i butik Sankt Eriksgatan 99. Vi reserverar oss mot slutförsäljning i butiken och förbehåller oss rätten att löpande göra produktändringar och förbättringar.

Verktyg, sockerdekorationer och allt anat för att göra din tårta och cupcakes beställs direkt via vår webbutik och skickas överallt i Sverige. Det går också att hämta dem själv.

Vi tillämpar ingen lägsta ordersumma och Inkommande beställning besvaras med en skriftlig orderbekräftelse via mail.

4. Betalning och Säkerhet – Privat och Företagskund

Det finns flera betalningsalternativ att välja mellan och säkerheten vid betalning på vår hemsida är högsta möjliga. Kort- och Direktbetalningar hanteras via DIBS betalväxel och fakturabetalningar hanteras via Klarna.

Vi kommer under inga omständigheter att lämna ut några personuppgifter utan medgivande från personen ifråga. Detsamma gäller även för e-postadresser.

Faktura- Klarna

Du kan välja att handla mot faktura. Handla idag och betala inom 14 dagar. Fakturaavgift på 29:- tillkommer.

Vi ber dig uppge Faktura nr. vid betalning. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 9% + gällande referensränta. Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast till folkbokförd adress. Har du hävt ditt köp pga försenad leverans, återbetalas pengarna er inom 30 dagar från leveransdag, (läs villkor under Leveranssäkerhet om försenad leverans).

Personnummer och organisationsnummer

Vid val av faktura som betalningsalternativ behöver vi ditt personnummer/företagets organisationsnummer för att kunna genomföra ditt köp.

Kortbetalning

Vi accepterar Visa och Mastercard. Kortbetalningen sker via en krypterad koppling till dibs betalväxel.

Din onlinebetalning är säkrad genom att Cake Craft Mari Milo AB, marimilo.se använder betalningstjänster från DIBS (www.dibs.se) samt Swedbank. DIBS system är godkända av alla svenska banker samt certifierade enligt PCI DSS av VISA och MasterCard för att förmedla betaltransaktioner i högsta säkerhetsklass. All kommunikation mellan butiken och din bank sköts av DIBS och krypteras via SSL (Secure Sockets Layer). Att betalningen sker på en säker sida kan du se genom att adressen på betalsidan börjar med https:// samt att det visas ett hänglås i nedre högra hörnet av din browser. Pastry Sweden AB har aldrig tillgång till kortinformationen och kan därför inte registrera eller lagra dina kortuppgifter.
DIBS stödjer också 3D Secure för att identifiera kortinnehavaren vid köp på Internet och därigenom minska risken för missbruk av kortuppgifter.

Är ditt kort anslutet till 3D Secure kommer du att kopplas över till din bank för verifiering innan betalningen godkänns. Har du ytterligare frågor kring säkerheten eller betalningssätt är du välkommen att kontakta oss.

Förskottsbetalning (banköverföring)

Tänk på att det tar 1-3 vardagar innan betalningen är registrerad och att ange alltid ditt ordernummer i meddelandefältet. 

Företaget: Cake Craft Mari Milo AB

Bankgironr: 846-2467

Betala INTE din Klarna faktura till den här bankgironummer.

5. Produktbeskrivning

Sötasaker: tårtor, cupcakes, cake pops, macarons, hembakade bullar och annat bakverk.

Mat: smörgåstårta och övrig catering

Sockerdekorationer: sockerblommor, sockerfigurer och mycket mera för att dekorera tårta och cupcakes som du har gjort själv.

Allt för din tårta: verktyg, sockerpasta, tårtbrickor och allt anat du kan tänka dig för att baka vanlig och dekorerad bakverk som vi själva använder i vår verksamhet.

Kurser: Du handlar kursplats i vår nätbutik. Välj betalnings sätt i kassan. Samtidigt skickar du ditt namn, och mobiltelefon nummer för att vi skulle kunna kontakta dig om det skulle behövas. Du får bekräftelse via mail.

Ångerrätt av kursplats

Anmälan är bindande. Din kursbetalning innebär att du samtycker till dessa villkor.  Om du avbokar kursplatsen tidigare än 4 veckor återlämnar vi för kursavgiften men behåller 100kr exklusive moms för administrativa uppgifter. Vid avbokning av mindre än 4 veckor återbetalas halva kursavgiften. Årerbetalning kan ske med  75% om du kan inte komma på grund av sjukdom, men då krävs sjukintyg som är daterad senast dagen efter kurs start. Återbud till kursen ska ha inkommit skriftligen innan kursen börjar för att ovanstående ska gälla. Informera oss omgående om ni inte kan delta på kursen. Missat kurstillfälle kan ej tas igen.

Inställd kurs 
Om vi måste ställa in en kurs är inte vi ersättningsskyldig för eventuella kostnader som en kursdeltagare har på grund av inställd kurs. Kursavgift återbetalas i helheten, ingen övrig ekonomisk kompensation utgår.

Hyra: hos oss kan du hyra tårtställningar, mm, till och med vårt kafé lokal på 2 våningar som har ca 50 sittplatser. 25% moms och depositionshyra tillkomer. För allt som vi hyr ut behöver du skicka mail till oss, det går inte att handla i kassan.

Café verksamhet: Vi driver kafé på Sankt Eriksgatan 99 Stockholm. I vårt kafé väljer du själv om du vill avnjuta en lunch, goda soppor eller ta en macka och kaffe med dig. Vi erbjuder härliga bakverk men du kan också köpa sockerdekorationer. Hjärtlig välkomna!

Presentkort: presentkort går att handla i kassan, vi skickar den till adress som du skriver själv. Används på alla våra produkter och den gäller i 3 år.

6. Våra bakverk

Marimilo.se är en magisk värld av exklusiva, moderna och bedårande vackra och goda tårtor, cupcakes och andra bakverk på beställning. Vi bakar för företagsevent, dop, födelsedagar, bröllop eller helt en lyx fika när du har besök. Vill du fira en arbetskolega på en mera modern och exklusiv sätt är vi rätta för dig. Våra mini cupcakes är billigare än kanelbullar på dem flesta platserna i Stockholm. Dem väcker uppmärksamhet och skapar glädje och lyx känsla. De aktuella priserna anges vid respektive produkt i kassan.

Vill du hellre fika och ta med dig hem våra sötasaker, välkommen att besöka oss i vårt kafé butik i Stockholm, adress: Sankt Eriksgatan 99.

Önskar du bakverk för leverans eller avhämtning samma dag (ring oss) garanterar vi inte produktval. Vi rekommenderar att beställa i god tid, senast 4 dagar innan.  Din beställning är unik och bakas just för dig. Vår bakning är hantverk och skall motsvara produktbilderna men små avvikelser kan förekomma. Observera att färger på skärmen kan skilja sig lite från verkligheten. På alla beställningar av färska bakverk ingår moms med 12%.

7. Leverans och Frakt

Leverans- hemkörning: Om du handlar bakverk, smörgåstortor och övrig mat i vår webbutik, levererar vi inom hela Stockholms område men inte i övriga delar av Sverige. Du kan välja i kassan mellan hemkörning eller hämta själv på Sankt Eriksgatan 99. Leveranspris syns alltid i varukorgen

Frakten: frakt för hemskickade varor ( ej bakverk) i hela Sverige tillkomer på alla beställningar under 1500 kr och kostar 59kr inklusive moms. Med dhl och post (under utveckling, jobbar på den)

8. Leverans priser

 (hemkörning) för bakverk,  pris inklusive moms , hela Stockholms område men inte övriga delar i Sverige

Priser

Innanför tull 

99kr vardagar(under dagen kl 10-19) Leverans på helg pris 199kr

Exakt tid innanför tull

199kr vardagar, 299kr helg

²Närförort:

299 kr, Leverans på helg och exakt tid 499kr

³Ytterförort:

499 kr Leverans på helg  och exakt tid 700kr

> 30km

Kontakta oss, från 700kr

²Närförort: Nacka, Hammarby Sjöstad, Bromma, Solna, Liljeholmen, Aspudden, Gröndal, Årsta, Sundbyberg, Hägersten. 

³Ytterförort: Farsta, Högdalen, Danderyd, Vaxholm, Arlanda, Kista, Lidingö, Sollentuna, Skogås, Bandhagen, Huddinge, Skärholmen, Sköndal, Älvsjö, Enskede, Hässelby, Haninge, Tullinge, Vällingby, Akalla, Spånga.

Vi levererar även t ex >30km, Uppsala, Västerås, Nynäshamn, Örebro. 

*priserna är ink moms.

För avhämtning i Södertälje skickar vi adress direkt till dig via mail, pris för leverans i Södertälje 300kr

Leveranstider för bakverk och smörgåstårtor

Vi garanterar leverans av bakverk önskad dag om vi har tagit emot ordern enligt instruktioner. Om vi inte får tag på mottagaren och tårtan och anat bakverk därmed inte kan levereras blir du debiterad ändå då bakverk är färskvaror och de bakas efter det att din beställning kommit in, just för dig, din beställning är unik. Vi levererar alla dagar i veckan enligt angivna tider. Leverans är möjligt i hela Stockholms område. Vi garanterar tidspassning för dem som väljer exakt tid i kassan och försöker givetvis tillgodose eventuella önskemål. Flera val finns i kassan.

Vi rekommenderar att beställa i god tid, fast senast 3 dagar innan. Om du önskar leverans eller avhämtning på onsdag, senast beställningsdag är på måndag fram till kl.16.00

För cupcakes och spritsade tårtor räcker 1 dag i förväg. Flera val finns i kassan. 

9. Leveranstid för verktyg, sockerdekorationer och utskickade varor

Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar. Avvikelser kan förekomma. I sådana fall kontaktar vi kunden. Cake Craft Mari Milo AB kan inte hållas ansvarig att leverera slutsåld eller utgången produkt. Fraktkostnaden och tillgänglighet syns alltid i varukorgen.

10. Leveransförsening

Om leveransförsening av någon anledning uppstår kommer vi att kontakta dig.

Vi kommer att göra allt vi kan för att leverera din beställning så snabbt som möjligt. Du som kund har dock rätt att häva köp vid omfattande leveransförsening.

11. Garanti

Vi vill att alla våra kunder ska bli 100% nöjda med deras köp. Om du får problem med en produkt kontakta oss.

Normalt står kunden för fraktkostnad till serviceverkstad. Kvittot på betald vara gäller som garantisedel. Spara därför alltid kvittot under garantitiden!

9. Öppet Köp /Ångerrätt

Mari Milo tillämpar Distansavtalslagen. Det innebär att du som kund har rätt till 14 dagars returrätt, utan speciell anledning. Varan skall returneras i oförändart skick och i original emballaget. Vi förbehåller sig rätten att debitera kund om något skulle saknas, exempelvis bruksanvisning. Kunden står själv för returkostnader. Returer som skickas mot postförskott löses ej ut.

Kontakta oss innan du skickar tillbaka produkten. Så snart vi har återfått varan så återbetalas dina pengar.

Det är ingen ånerrätt för mat. Skicka mail till oss om du har klagomål och vi löser det på bästa möjliga sätt.

12. Reklamation

Vi tillämpar Konsumentköplagen vid reklamationer. Därmed åtar vi oss att byta ut felaktiga eller trasiga produkter utan extra kostnad. Tänk på att inte lösa ut paket med synliga fel som kan ha påverkat skicket på varan ni beställt. Gör i så fal en reklamation till Posten direkt på utlämningsstället och be dem skicka tillbaka paketet till oss och skriva anledningen till returen på paketet. Maila sedan till info@marimilo.se för att informera om reklamationen.

13. Outlösta paket

Om Du av någon anledning inte löser ut Ditt paket, får Du betala kostnaderna för frakt och eventuell postförskottsavgift.

Tänk på att liggetiden på Posten har förkortats till 14 dagar! Outlösta paket debiteras en avgift, för närvarande 95:-. Avgiften debiteras i efterskott. Vid utebliven betalning vidarebefordras ovillkorligen kraven till inkassoservice. Inga undantag görs.

14. Reservation

Cake Craft Mari Milo AB reserverar sig mot felaktigheter i innehåll och prislista på webbsidan.

15. Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats meddelas om cookies används. När du besöker denna webbplats sparas cookies på din dator. Dessa cookies är s.k. sessionscookies och används för att hålla reda på din inloggning (om du är inloggad) och din kundkorg när du handlar. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Om du inte accepterar användning av cookies kan du ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar cookies eller så att den informerar dig om en webbsida använder cookies. Om du stänger av cookies kommer du inte att kunna handla, eftersom kundkorgen och inloggningen kräver cookies för att fungera. Du kan däremot titta runt i butiken utan att ha cookies aktiverat.

Erbjudanden
Storsäljare

Mest såld produkt

250 kr
Läs mer
Tårtdekorationer
Tårtdekorationer tillverkade i Sverige, går att skicka med post. Sockerblommor med mjuka sockerpärlor, fjärilar, sockerfigurer mm


20 kr
Läs mer
Senast inlagda produkter
Smörgåstårta med lax och räkor
Smörgåstårta med lax och räkor
850 kr
Lyx Buffé
Lyx Buffé
1.980 kr
Italiensk tallrik med ananas
Italiensk tallrik med ananas
500 kr

Skicka tårta, cupcakes mm som en present till nära och kära!

Marimilo.se

Tack för att du handlar hos oss!